Foredrag

 

Mine foredrag varer to gange 50 minutter og er en blanding af filmklip (såvel kendte som sjældne) og gode historier, der som oftest er baseret på mine bøger. En blanding af medrivende underholdning og lødig information.

Ring eller skriv, hvis du vil høre mere om priser med videre.

 

Morsomt og tankevækkende

På sin egen stilfærdige facon, og med masser af morsomme og tankevækkende klip med den store danske entertainer, blev Jacob Wendt Jensens foredrag om Victor Borge en oplevelse. Takket være grundig research er det lykkedes at komme bag myten og tegne et nuanceret billede af en mand, hvis liv ikke blot var det store grin.

Hans Jørgen Møller, Forstander på Højskolen Marielyst

De varmeste anbefalinger

Bibliotekets sal sydede af stemning, da filmanmelder Jacob Wendt Jensen levende fortalte om James Bond. Han fik alle tilhørerne draget godt ind i Bond-universet med anekdoter og mange filmklip, så alle gik derfra med en god opdateret viden. Foredragsholderen skal have de varmeste anbefalinger herfra.

Lena S.H. Nilsson, Guldborgsund-bibliotekerne

Næsten 200 morede sig herligt

Vi havde stor glæde af foredraget om Victor Borge. Næsten 200 fremmødte medlemmer fik masser af informationer, som de ikke kendte i forvejen, og de morede sig herligt over de mange filmklip, som foredraget blev krydret med. Jeg kan varmt anbefale andre foreninger at engagere Jacob til at komme og holde foredrag.

Inge Thomsen, Formand for OK-Klubben i Randers

 
Skærmbillede 2019-02-06 kl. 22.00.54.png

Lise Nørgaard – hendes liv og værk

På baggrund af biografien ”Lise Nørgaard – de første 100 år” fortælles historien om Lise Nørgaards liv og værk. Fra opvæksten i Roskilde over de to ægteskaber og fire børn og karrieren som journalist på både Politiken, Hjemmet og Berlingske til kroningen som forfatter med blandt andet tv-serien ”Matador”, der også genudsendes i løbet af 2017. Foredraget varer et par timer og byder ud over en levende og perspektivrig livsfortælling på diverse klip fra tv-, tv-serier og film. Og naturligvis indblik i hvem og hvordan Lise Nørgaard er baseret på et det personlige kendskab bogens forfatter har til hende.

 
pasted image 1258x890.jpg

Hundehoveder og hængerøve

Med udgangspunkt i de bedste historier fra bestselleren om Ove Sprogøe, fortælles livshistorien om dansk films flittigste skuespiller og en af de absolut dygtigste. Omsider får publikum mulighed for at komme bag facaden på den sky superstjerne. Bogen er nu trykt i 28.000 eksemplarer i både Danmark og Tyskland.

 
james-bond-køn-mand-filmz-1000x558.jpg

James Bond – Hele historien og de danske forbindelser

Film nummer 25 er på vej i februar 2020. For femte gang med Daniel Craig. Vi ser nærmere på fænomenet og fortæller historien om Bond.

 
IMG_7257.jpg

Dansk humor gennem tiderne – en latterorkan af et foredrag

Tag med på en foredragstur gennem næsten 100 års dansk humor. Fra Osvald Helmuth over Victor Borge til nutidens stand-up komikere gennem fænomener som Søs & Kirsten, Ørkenens Sønner og historiske satireprogrammer i tv. Med masser af sjældne filmklip og enkelte velkendte eksempler krydret med perspektiveringer og røverhistorier.

 
pasted image 300x235.jpg

Victor Borge – mennesket bag smilet

Til september udkommer min biografi om komikeren og musikeren Victor Borge (1909-2000) baseret på 70 nye interviews med kolleger, venner og eksperter. Den bygger også på hidtil ukendte arkiver i både Danmark og USA. Nu får vi omsider den sande historie om en stor dansker og med sikkerhed den dansker i underholdningens verden, der nåede længst i USA. Genial og selviscenesættende og så god til at skabe sin egen myte, at man skulle tro, han var perfekt.

 
ninaogfrederikforedrag.jpg

Nina & Frederik – og hvad der siden skete

Sangduoen Nina & Frederik blev på rekordtid verdensberømte i sommeren 1957, og hærgede verdens hitlister i fem år derefter. Det store drama handler om en god og naiv kvinde og mænd med diverse karakterbrister, en falsk Howard Hughes-biografi og et mystisk dobbeltmord på Filippinerne.

Nu er den samlede historie omsider klar og Nina har selv været med til at fortælle den. Den foregår både i musikken og i filmens verden - både i Danmark og hele jordkloden rundt.

Kap21GwiliAndre.jpg

Drømmen om Hollywood

Lige siden Hollywood blev grundlagt for godt 100 år siden, og hurtigt blev centrum for den hastigt voksende amerikanske filmindustri, har byen tiltrukket håbefulde sjæle fra hele verden. Ikke så få af dem har været danskere, der har gjort karriere både foran og bag ved kameraet i den legendariske filmby. Filmhistorien gemmer på en perlerække af spændende, dramatiske og nogle gange tragiske skæbnefortællinger om danskere, der gennem tiden har forsøgt at nå til tops i den hårde, amerikanske filmverden. Drømmen om Hollywood er et stort illustreret værk, der for første gang kaster lys over 126 danske skæbner i den amerikanske filmindustri, fra stumfilmens svundne dage til i dag, fra Jean Hersholt og Karl Dane til Susanne Bier og Mads Mikkelsen. 

 
Little_Shop_of_Horrors_Nicholson.JPG

Jack Nicholson - Filmene, kvinderne og stofferne

De bedste historier fra bogen krydres med en stribe filmklip i et foredrag om Nicholsons liv. I overhalingsbanen har Hollywoods rebel nummer ét ikke alene leveret modige præstationer i vigtige film. Han har taget alle de stoffer, der er værd at nævne og har været i seng med i hundredvis af kvinder. Jack har kun været gift én gang men har seks børn (mindst) og hans opvækst gemmer på dystre hemmeligheder. Blandt de bedste film er ”Easy Rider”, ”Chinatown”, ”Gøgereden” og ”Ondskabens hotel”.

 
 
pasted image 1280x853.jpg

Barnestjerne – og hvad så?

Få hele den dramatiske historie om dansk films mest iøjnefaldende børnestjerner gennem tiderne. Både de glemte og dem vi husker. Med masser af filmklip fra 1930’erne og helt op til i dag – fortælles de bedste historier og nye fakta om de mest spændende skæbner. Fra Lille Connie, Ilselil Larsen over Lille Per til nutiden.

 
pasted image 620x355.jpg

Bag om dansk films ny guldalder

Hvordan kunne et lille land som Danmark skabe en guldalder med dogmefilmene tilbage i 1998? Ved hjælp af centrale filmklip fortælles krøniken om moderne dansk films guldalder, der ser ud til at fortsætte. I vores lille land er vi stadig i stand til at vinde både Den gyldne palme i Cannes og Oscar og Golden Globe i Hollywood – men hvorfor?