Biografier

KirstenLehfeldt
 

Kirsten Lehfeldt – en biografi
Gyldendal, 2019

Gennem fem årtier har Kirsten Lehfeldt gjort sig bemærket som en af landets dygtigste skuespillere i både teater, film, tv-serier og indenfor satire og humor. I en ny rigt illustreret biografi taler Kirsten Lehfeldt for første gang i en åbenhjertig og sammenhængende fortælling om hele sit liv. Om sit kald som skuespiller, sine succeser og fiaskoer og gangen på jord som menneske, mor og mormor. Karrieren er bred og mennesket bag rollerne er vellidt og varmt. Kirsten er både købmand, legebarn og levemenneske om en hals. Ud over Kirsten selv kommer 55 venner, kolleger og familiemedlemmer også til orde.  Blandt andre Stig Hoffmeyer, Mille Lehfeldt, Søs Egelind, Peter Frödin, Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Trine Dyrholm, Mia Lyhne, Ghita Nørby, Lis Sørensen, Kirsten Thorup og Jørgen Reenberg.

Køb bogen her

0x500.png

Lise Nørgaard – De første 100 år
Gyldendal, 2017

”Husk nu – det må ikke blive for rosenrødt”, sagde Lise Nørgaard forud for arbejdet med den nye store biografi. Et portræt af en kvinde, der er født med en fornem ukuelighed og en insisterende livsglæde – men også et portræt, der trækker frem, at intet liv kun kan fortælles alene i muntre toner. Lise Nørgaard har været en fremragende journalist, enmandshær i kvindekampen, en muntert klingende debattør i årtier – og en kvinde, der er gået sine helt egne veje, når det gjaldt arbejds- og familielivet. Hun har generøst medvirket i en lang række nye interviews og mere end 50 andre personer blandt venner, tidligere kollegaer og familie har hjulpet med at fremkalde et helt nyt røntgenbillede af ”Matador”s mor.

Ude i fire oplag.

Køb bogen her

 
0x500-4.png

Jack Nicholson – Filmene, kvinderne og stofferne
Turbine, 2015

Jack Nicholson har været med i stribevis af banebrydende film. ”Easy Rider”, ”Chinatown”, ”The Last Detail”, ”Gøgereden”, ”Ondskabens hotel”, ”Batman", ”The Pledge – Løftet”, ”About Schmidt” og ”The Departed” er blot nogle af dem. I sit liv i overhalingsbanen har Hollywoods rebel nummer ét ikke alene været en modig skuespiller. Han har også taget alle de stoffer, der er værd at nævne og har været i seng med i hundredvis af kvinder på sin vej. Jack har kun været gift én gang, men han har (mindst) seks børn og hans opvækst gemmer på dystre hemmeligheder. Alt det og mere til fortælles i den første bog om skuespilleren på dansk. Intet stikkes under stolen og alle hemmelighederne kommer frem i lyset.

Køb bogen her

 
victor-borge-cover.jpg

Victor Borge – Mennesket bag smilet
Peoples Press, 2014

Biografien om Victor Borge baseret på 70 nye interviews med kolleger, venner og eksperter. Den bygger også på ukendte arkiver i Danmark og USA, så vi omsider får den sande historie om en stor dansker. En genial og selviscenesættende mand, der var så god til at skabe sin egen myte, man skulle tro, han var perfekt. Trykt i 7.000 eksemplarer.

Køb bogen her

 
0x500-1.png

Nina van Pallandt - Hellere tro på det gode en gang for meget
Peoples Press, 2012

Historien om Nina er både gribende og grum. Sammen med baron Frederik van Pallandt bragede hun i 1957 ind på scenen med en stribe calypso-hits, og for første gang blev en dansk popsucces verdensomspændende. Frederik var Ninas store kærlighed, men også hendes livs mareridt. Efter 12 år på toppen stak han af med pengene og elskerinden og lod Nina alene tilbage med tre børn.

Ninas historie er det hidtil ufortalte livsdrama om en kvinde, der blev ladt i stikken af både sin mand, Frederik, elskeren Clifford Irving og sin grådige manager. Hun kæmpede sig imidlertid tilbage på egne præmisser, da hun havde ramt bunden. ”Hellere tro på det gode en gang for meget”, lød Ninas motto. Selv når man er blevet bedraget for alt.


Køb bogen her

 
0x500-2.png

Ove Sprogøe
Peoples Press, 2012

Ove Sprogøe var gennem sin 50 år lange karriere en af Danmarks absolut mest populære skuespillere. Han blev folkeeje som Egon i Olsen-Banden og som dr. Hansen i Matador, men han er kendt for meget mere end det. I alt nåede han at medvirke i 159 film og mere end 130 teaterstykker.

Han mestrede alt fra det lette og muntre rollefag til det mere alvorlige på film. På teatret spændte hans repertoire fra Nøddebo Præstegård over klassiske stykker af Holberg og Molière til Becketts absurde teater.

Skuespilleren var samtidig et af branchens mest private mennesker. Han værnede om sit familieliv og åbnede så godt som aldrig sit hjem for offentligheden.

For første gang kommer nu den samlede historie om den folkekære skuespillers liv baseret på et omfattende kildemateriale og mere end 90 nye interviews med nær familie, private venner samt en perlerække af dansk film og teaters største navne.

Køb bogen her