Mine foredrag varer to gange 50 minutter og er en blanding af filmklip (såvel kendte som sjældne) og gode historier, der som oftest er baseret på mine bøger. En blanding af medrivende underholdning og lødig information.

Ring eller skriv, hvis du vil høre mere om priser med videre.

 

 

Download foto af foredragsholder

Næsten 200 morede sig herligt

“Vi havde stor glæde af foredraget om Victor Borge. Næsten 200 fremmødte medlemmer fik masser af informationer, som de ikke kendte i forvejen, og de morede sig herligt over de mange filmklip, som foredraget blev krydret med. Jeg kan varmt anbefale andre foreninger at engagere Jacob til at komme og holde foredrag.”

Inge Thomsen, Formand for OK-Klubben i Randers

De varmeste anbefalinger

“Bibliotekets sal sydede af stemning, da filmanmelder Jacob Wendt Jensen levende fortalte om James Bond. Han fik alle tilhørerne draget godt ind i Bond-universet med anekdoter og mange filmklip, så alle gik derfra med en god opdateret viden. Foredragsholderen skal have de varmeste anbefalinger herfra.”

Lena S.H. Nilsson, Guldborgsund-bibliotekerne

Morsomt og tankevækkende

På sin egen stilfærdige facon, og med masser af morsomme og tankevækkende klip med den store danske entertainer, blev Jacob Wendt Jensens foredrag om Victor Borge en oplevelse. Takket være grundig research er det lykkedes at komme bag myten og tegne et nuanceret billede af en mand, hvis liv ikke blot var det store grin.

Hans Jørgen Møller, Forstander på Højskolen Marielyst

Lise Nørgaard – hendes liv og værk

På baggrund af biografien ”Lise Nørgaard – de første 100 år” fortælles historien om Lise Nørgaards liv og værk. Fra opvæksten i Roskilde over de to ægteskaber og fire børn og karrieren som journalist på både Politiken, Hjemmet og Berlingske til kroningen som forfatter med blandt andet tv-serien ”Matador”, der også genudsendes i løbet af 2017. Foredraget varer et par timer og byder ud over en levende og perspektivrig livsfortælling på diverse klip fra tv-, tv-serier og film. Og naturligvis indblik i hvem og hvordan Lise Nørgaard er baseret på et det personlige kendskab bogens forfatter har til hende.

Drømmen om Hollywood

Drømmen om Hollywood Foredraget om danskeres succes og fiasko i Hollywood gennem tiderne tage udgangspunkt i bogen “Drømmen om Hollywood”. Ved hjælp af sjældne filmklip og de bedste anekdoter fra bogen sættes den danske indsats i Hollywood før og nu i perspektiv. Fra Jean Hersholts store karriere med indbyggede hemmeligheder, over Karl Danes selvmord og Gwili Andres skrækkelige endeligt til nutidens succesoplevelser for ikke at glemme Benjamin Christensens gyserfilm, Torben Meyers evige jagt efter succes og Mogens Wieths samarbejde med Alfred Hitchcock frem til Mads Mikkelsen og Nikolaj Coster-Waldaus succes i dag.

Jack Nicholson – Filmene, kvinderne og stofferne

De bedste historier fra bogen med samme titel krydret med en stribe filmklip er grundlaget for foredraget om skuespilleren Jack Nicholsons liv. I overhalingsbanen har Hollywoods rebel nummer ét ikke alene leveret modige præstationer i vigtige film. Han har taget alle de stoffer, der er værd at nævne og været i seng med i hundredvis af kvinder på sin vej. Jack har kun været gift én gang men har (mindst) otte børn og hans opvækst gemmer på dystre hemmeligheder, der havde stoppet de fleste andre. For slet ikke at tale om banebrydende film som ”Easy Rider”, ”Chinatown”, ”Gøgereden”, ”Ondskabens hotel”, ”Batman”, ”Det bli’r ikke bedre”, ”Rundt om Schmidt” og ”The Departed”.

Victor Borge – mennesket bag smilet

Min biografi om Victor Borge baseret på 70 nye interviews med kolleger, venner og eksperter er netop udkommet. Den bygger også på ukendte arkiver i Danmark og USA, så vi omsider får den sande historie om en stor dansker. En genial og selviscenesættende mand, der var så god til at skabe sin egen myte, man skulle tro, han var perfekt. “Victor Borge – Mennesket bag smilet” er nu trykt i 7.000 eksemplarer.

Agent 007 – 50 års tilbageblik og de danske forbindelser

I 2012 var det 50 år siden den første film ”Dr. No” væltede verden, og film nummer 24 er på vej. Vi ser nærmere på Bond-fænomenet og fortæller historien om ingredienserne i Agent 007 universet og historien om, hvordan dansk films stigende status smittede af på den store filmsucces.

Hundehoveder og hængerøve

Med udgangspunkt i de bedste historier fra bestselleren om Ove Sprogøe, fortælles livshistorien om dansk films flittigste skuespiller og en af de absolut dygtigste. Omsider får publikum mulighed for at komme bag facaden på den sky superstjerne. Bogen er nu trykt i 27.500 eksemplarer i både Danmark og Tyskland.

Nina & Frederik – og hvad der siden skete

Sangduoen Nina & Frederik blev på rekordtid verdensberømte i sommeren 1957, og hærgede verdens hitlister i fem år derefter. Det store drama handler om en god og naiv kvinde og mænd med diverse karakterbrister, en falsk Howard Hughes-biografi og et mystisk dobbeltmord på Filippinerne.

Nu er den samlede historie omsider klar og Nina har selv været med til at fortælle den. Den foregår både i musikken og i filmens verden – både i Danmark og hele jordkloden rundt. “Nina van Pallandt – hellere tro på de gode en gang for meget” er ude i tredje oplag.

Barnestjerne – og hvad så?

Få hele den dramatiske historie om dansk films mest iøjnefaldende børnestjerner gennem tiderne. Både de glemte og dem vi husker. Med masser af filmklip fra 1930’erne og helt op til i dag – fortælles de bedste historier og nye fakta om de mest spændende skæbner. Fra Lille Connie, Ilselil Larsen over Lille Per til nutiden.

Bag om dansk films ny guldalder

Hvordan kunne et lille land som Danmark skabe en guldalder med dogmefilmene tilbage i 1998? Ved hjælp af centrale filmklip fortælles krøniken om moderne dansk films guldalder, der ser ud til at fortsætte. I vores lille land er vi stadig i stand til at vinde både Den gyldne palme i Cannes og Oscar og Golden Globe i Hollywood – men hvorfor?