Jacob Wendt Jensen

Filmkritiker, journalist og forfatter

Til daglig anmelder jeg film i Berlingske, og det er en stor fornøjelse at agere opdagelsesrejsende og guide for læserne i den aktuelle filmstrøm. Det sker også, at jeg anmelder en bog, en rockkoncert eller et stand-up show. Og så skriver jeg baggrundsartikler om alle mulige emner indenfor kulturstoffet i avisen.

Afløb for interessen for film og teaterstof får jeg også i Skuespillerforbundets medlemsblad Sceneliv, som jeg ofte bidrager til, og hvor jeg har været reserveredaktør nogle gange. Det bliver også til artikler om dans og opera i samme blad. Ligesom det bliver til en del rejseartikler.

Gennem tiden har jeg også skrevet features og længere interviews i en lang stribe magasiner som for eksempel Artisten, Euroman, Eurowoman, Femina, IN, ELLE Søndag og Costume for blot at nævne de mest aktuelle og levende.

Jeg er formand for Danske Filmkritikere. Derudover skriver jeg bøger og holder foredrag, og jeg bliver også af og til booket til at præsentere en film eller en tv-serie til et arrangement eller til at lave Q and A’s med en filminstruktør, en skuespiller eller andre kulturpersonligheder. Som journalist og filmanmelder har jeg dækket filmfestivalen i Cannes siden 1999, og har også været til filmfestivaler i Berlin, Israel og Kroatien – ofte som medlem af internationale filmkritikerjuryer i regi af FIPRESCI.

 

Diverse:

 

Formand for Danske Filmkritikere

Med i juryen bag Nordisk Råds Filmpris

Medlem af FIPRESCI

Medlem af Journalistforbundet

Medlem af Dansk Forfatterforening

 

Uddannelser:

 

Bachelor i Film og Medievidenskab, KUA, 2005.

Journalist, DJH, 1995.

Civiløkonom, AUC, 1988.

 

Født: I get my kicks on route ’66.

Foto: Betina Heisz Elmgren