Lise Nørgaard – De første 100 år

 Gyldendal, 2017

”Husk nu – det må ikke blive for rosenrødt”, sagde Lise Nørgaard forud for arbejdet med den nye store biografi. Et portræt af en kvinde, der er født med en fornem ukuelighed og en insisterende livsglæde – men også et portræt, der trækker frem, at intet liv kun kan fortælles alene i muntre toner. Lise Nørgaard har været en fremragende journalist, enmandshær i kvindekampen, en muntert klingende debattør i årtier – og en kvinde, der er gået sine helt egne veje, når det gjaldt arbejds- og familielivet. Hun har generøst medvirket i en lang række nye interviews og mere end 50 andre personer blandt venner, tidligere kollegaer og familie har hjulpet med at fremkalde et helt nyt røntgenbillede af ”Matador”s mor.

 

Køb bogen her

Jack Nicholson – Filmene, kvinderne og stofferne

 Turbine, 2015

Jack Nicholson har været med i banebrydende film som ”Easy Rider”, ”Chinatown”, ”Gøgereden”, ”Ondskabens hotel”, ”Batman” og ”The Departed”. I livet i overhalingsbanen har Hollywoods rebel nummer ét ikke alene været en modig skuespiller. Han har taget alle de stoffer, der er værd at nævne og har været i seng med i hundredvis af kvinder på sin vej. Jack har kun været gift én gang, men han har (mindst) seks børn og hans opvækst gemmer på dystre hemmeligheder. Alt det og mere til fortælles nu første gang nogensinde i en bog på dansk.

 

Køb bogen her

Victor Borge – Mennesket bag smilet

People’s Press 2014

For Victor Borge (1909-2000) var humor og klavermusik lige så vigtigt som at trække vejret. Det vi kender til Borge, kommer under lup i ny stor biografi om den store danske entertainer, som amerikanerne stadig kalder “verdens sjoveste mand”. På baggrund af 70 nye interviews med venner, kolleger og ansatte samt adgang til hidtil uudforskede arkiver kommer vi for første gang helt tæt på mennesket bag smilet. Det myldrer frem med nye sider af historien, for der findes et drama i fortællingen om både Victor Borges karriere og privatliv, der ikke handler om vittigheder, rekorder og kongelige ordner. Komikerens drive og evige lyst til at være i centrum på scenen og privat satte både andre optrædende, venner og familien i skyggen og havde store omkostninger for ham selv.

Berlingske ★★★★★✩

“Victor Borge ville sikkert blive rasende på bogen, men den tjener ham til ære. Morsom, brutal, stærk og væsentlig”.

Køb bogen her 

Nina van Pallandt – Hellere tro på det gode en gang for meget

People’s Press 2012

Historien om Nina er både gribende og grum. Sammen med baron Frederik van Pallandt bragede hun i 1957 ind på scenen med en stribe calypso-hits, og for første gang blev en dansk popsucces verdensomspændende. Frederik var Ninas store kærlighed, men også hendes livs mareridt. Efter 12 år på toppen stak han af med pengene og elskerinden og lod Nina alene tilbage med tre børn. Ninas historie er det hidtil ufortalte livsdrama om en kvinde, der blev ladt i stikken af både sin mand, Frederik, elskeren Clifford Irving og sin grådige manager. Hun kæmpede sig imidlertid tilbage på egne præmisser, da hun havde ramt bunden. ”Hellere tro på det gode en gang for meget”, lød Ninas motto. Selv når man er blevet bedraget for alt.

 

Køb bogen her

Ove Sprogøe

 People’s Press 2010

Ove Sprogøe var gennem sin 50 år lange karriere en af Danmarks absolut mest populære skuespillere. Han blev folkeeje som Egon i Olsen-Banden og som dr. Hansen i Matador, men han er kendt for meget mere end det. I alt nåede han at medvirke i 159 film og mere end 130 teaterstykker. Han mestrede alt fra det lette og muntre rollefag til det mere alvorlige på film. På teatret spændte hans repertoire fra Nøddebo Præstegård over klassiske stykker af Holberg og Molière til Becketts absurde teater. Skuespilleren var samtidig et af branchens mest private mennesker. Han værnede om sit familieliv og åbnede så godt som aldrig sit hjem for offentligheden.

For første gang kommer nu den samlede historie om den folkekære skuespillers liv baseret på et omfattende kildemateriale og mere end 90 nye interviews med nær familie, private venner samt en perlerække af dansk film og teaters største navne.

 

Køb bogen her