Hollywood_forside_1400px

Drømmen om Hollywood – Danske filmfolk gennem tiderne

Informations forlag 2017

 

Lige siden Hollywood blev grundlagt for godt 100 år siden, og hurtigt blev centrum for den hastigt voksende amerikanske filmindustri, har byen tiltrukket håbefulde sjæle fra hele verden. Ikke så få af dem har været danskere, der har gjort karriere både foran og bag ved kameraet i den legendariske filmby. Filmhistorien gemmer på en perlerække af spændende, dramatiske og nogle gange tragiske skæbnefortællinger om danskere, der gennem tiden har forsøgt at nå til tops i den hårde, amerikanske filmverden. Drømmen om Hollywood er et stort illustreret værk, der for første gang kaster lys over 126 danske skæbner i den amerikanske filmindustri, fra stumfilmens svundne dage til i dag, fra Jean Hersholt og Karl Dane til Susanne Bier og Mads Mikkelsen. 

 

Køb bogen her

James Bond – helte og skurke

Byens Forlag 2015

 

Agent 007 eller James Bond er verdens mest kendte agent. På film. Gennem mere end 60 år i bogform og i mere end 50 år på film har agenten med kvindetække og licens til at dræbe kæmpet mod forskellige kriminelle organisationer og superskurke. Læs i denne bog om de største Bond-skuespillere Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan og Daniel Craig. Mød også de mest fascinerende skurke gennem tiderne som Blofeld, Scaramanga, Goldfinger samt danske Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen og Jesper Christensen. Kom også med forfatter Jacob Wendt Jensen bag kulisserne på Bond-filmen ”Spectre” i legendariske Pinewood Studios og med til en snak med producent Barbara Broccoli.

Politiken skrev: “Veltimet, eksklusiv og godt hjemme i sit stof”

 

Køb bogen her

Agent 007 – de danske forbindelser

Byens Forlag, 2012

Bond – James Bond. Gennem et halvt århundrede har han begejstret biografgængerne med en Martini i hånden, en Bond-babe på sidelinjen og alverdens skurke i hælene. Især i de senere år har de danske forbindelser stået stærkt i Bond-universet, og det er dem, der stilles skarpt på i denne bog.

Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Jesper Christensen fortæller, hvordan det er at være en del af virakken, der følger med rollen i en Bond-film. Vi er med hjemme hos Danmarks største Bond-entusiast og på besøg hos det danske visual effects-firma Ghost.

Agent 007 – de danske forbindelser er både et opslagsværk og et oplæg til diskussion og en bog fyldt med overraskelser.

 

Køb bogen her

CUT

Haase & Søn, 2008

CUT er historien om de mennesker og begivenheder, der skabte dansk films anden guldalder, der startede med Vinterbergs “Festen” og Lars von Triers “Idioterne” i 1998. Det er fortællingen om filmbranchen i dag, hierarkier og stjernenykker, store personligheder, små budgetter og ven- og fjendskaber. Det er ydermere en perlerække af hidtil ufortalte anekdoter om Danmarks mest markante manuskriptforfattere, instruktører, skuespillere, producenter, fotografer, klippere, komponister – og mange andre faggrupper i filmindustrien.

 

Køb bogen her

TV-Quiz – om tv serier og Film Quiz 2

Informations Forlag, 2004

TV-QUIZ – OM TV-SERIER er et helt nyt skud på quiz-stammen, hvor alle tv-fans kan dyste mod hinanden og mindes både kultserier og lande-plager, der har samlet familien Danmark foran skærmen i de sidste fire årtier.

 

FILM QUIZ 2 er en forstættelse til Morten Piil og Christian Monggaards festlige og filmnørdede FILM QUIZ.